Descopera pe https://retetesigust.blogspot.com retete simple si delicioase pentru momentele dulci cu cei dragi.
PRAJITURA CU FOI DE ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA |
Ingrediente:
- Foi
- 8 albusuri
- 400 gr nuci macinate
- 250 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri rase faina
- 3 linguri rase cacao
- Crema
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 200 gr zahar
- 4 linguri lapte caldut
- 1 ciocolata 100 gr amara
- 1 pachet unt
- Decor
- 1 ciocolata amara
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
- Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pudra pana cand stau tepene si apoi adaugam pe rand restul ingredientelor, amestecand usor cu o lingura de lemn.
- Impartim compozitia in 3 parti si coacem 3 foi pe dosul unei tavi pregatite cu hartie de copt, aproximativ 15 minute la 175 grade.
- Se desprinde hartia imediat dupa ce le-am scos din cuptor.
- Se lasa sa se raceasca.
- Intre timp punem ingredientele pentru crema intr-un castron si acesta il punem pe gura unei oale cu apa clocotind.
- Amestecam incontinuu pana cand compozitia se ingroasa bine.
- O lasam sa se racoreasca bine si apoi incorporam untul pe care l-am frecat spuma inainte.
- Cu aceasta compozitie umplem foile si le dam la rece pana a doua zi, asezand un tocataor de lemn peste ele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.