Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. O combinatie inedita de prune dulci si zemoase, acoperite cu o
crusta crocanta aromata. Iti ia mai putin de 15 minute sa bagi un
crumble cu prune la cuptor!
Crumble cu prune |
Ingrediente:
100 g fulgi de ovaz,
50 g zahar,
3 linguri faina,
1/2 lingurita scortisoara,
100 g unt,
700 g prune bine coapte,
200 g zahar,
2 linguri amidon,
zeama si coaja unei lamai
Mod de preparare:
- Curata si taie prunele felii sau cubulete, dupa preferinta. Amesteca-le cu zaharul, amidonul, coaja si zeama lamaii, apoi da fructele deoparte.
- Separat, amesteca faina cu fulgii de ovaz, zaharul si scortisoara. Taie untul cat mai rece cubulete, apoi zdrobeste untul pana cand obtii gramajoare cat mai mici.
- Pune amestecul de fructe intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, iar deasupra raspandeste ingredientele uscate.
- Da preparatul la cuptor la 180 grade pentru ~o ora, in functie de cuptor, sau pana cand prajitura se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.