Chiftelutele
daneze, Frikadeller sunt considerate de danezi fel de mancare national,
fiind preferatele acestora pentru cina, dar si pentru un pranz delicios.
Frikadeller – chifteluțe daneze |
Ingrediente:
Pentru chifteluțe
- 1 felie de pâine
- 185 ml lapte
- 230 g carne de vită tocată
- 300 g carne de porc tocată
- 3 linguri de făină
- 2 ouă
- 1 și 1/2 linguriță de sare
- 1/4 linguriță piper
- 2-3 cepe verzi tocate
- 2-3 căței de usturoi tocați
- 1/4 linguriță nucșoară
- 1/2 linguriță de salvie
- ulei de măsline
- unt
Pentru sos
- 1-2 linguri de sos rămas de la chifteluțe
- puțin unt
- 3 linguri de făină
- 180 g smântână pentru gătit
- sare și piper
- 1 lingură sos de roșii
Mod de preparare:
Topește la foc mic un pic de unt într-o tigaie mare. Prăjește chiftelele, în serii, până se pătrund, la foc mediu spre mare – circa 3-5 minute pe fiecare parte.
Între timp fă sosul.
Toarnă niște sos lăsat de chifteluțele din tigaie într-o crăticioară medie, adaugă-i făina și jumătate de linguriță de unt. Adaugă treptat smântâna pentru gătit, amestecând continuu. Când se omogenizează, adaugă sosul de roșii, sare și piper după gust. Dă de pe foc după 2-3 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.