Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinta cu crema de vanilie

Retete si gust
In intampinarea voastra cu aceasta postare in care sper sa va ofer cateva idei. Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura!
Placinta cu crema de vanilie
Placinta cu crema de vanilie

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 15 foi de placinta
Crema:
  • 1,200 kg lapte
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 100 g gris
  • 100 g faina alba
  • 4 gabenusuri
  • 200 g zahar

Mod de preparare:

Prepararea e mai mult decat simpla.
Am inceput cu crema.
Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.
Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.
Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat apoi am lasat la racit.
Intre timp am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit.
Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.
Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.
Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa. Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce s-a rumenit frumos.
Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!