In intampinarea voastra cu aceasta postare in care sper sa va ofer cateva
idei. Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura!
Placinta cu crema de vanilie |
Ingrediente:
- 150 g unt
- 15 foi de placinta
Crema:
- 1,200 kg lapte
- esenta de vanilie
- coaja rasa de portocala
- 100 g gris
- 100 g faina alba
- 4 gabenusuri
- 200 g zahar
Mod de preparare:
Prepararea e mai mult decat simpla.Am inceput cu crema.
Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.
Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.
Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat apoi am lasat la racit.
Intre timp am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit.
Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.
Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.
Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa. Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce s-a rumenit frumos.
Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.