Un gust exotic dar obținut din ingrediente cu care ne întâlnim
destul de des în bucătăritul nostru de zi cu zi. Ușor de făcut, fraged
și cu o explozie de arome fabuloase.
Pui cu usturoi |
Ingrediente:
- 500 g piept de pui tăiat în bucățele
- 4 căței de usturoi tocați mărunt
- 55 g zahăr brun
- zeama de la o lămâie
- 1 lingură piper negru
- 1 linguriță sare
- o mână de coriandru proaspăt tocat fin
- 1 castravete feliat
- 1 ardei iute roșu tăiat mărunt
Mod de preparare:
Într-o cratiță care nu lipește, pe foc mic spre mediu, gătiți puiul, în tranșe, ca să nu stea înghesuit și să riscați să nu se pătrundă complet și în mod egal, amestecând din când în când.
Scoateți puiul din cratiță. Turnați marinata rămasă în vas și fierbeți-o ușor la foc mic, până se mai îngroașă și capătă consistența unui sos, a unei glazuri.
Puneți puiul înapoi în cratiță, împreună cu coriandrul și ardeiul iute tocat mărunt. Amestecați de 2 ori ca să se glazureze puiul și să se combine aromele.
Serviți alături de un orez simplu – peste care turnați din belșug sosul din cratiță – și castravetele feliat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.