Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Conopida gratinata

Retete si gust
Din nou o reteta cu conopida. Este o reteta foarte simpla si destul de consistenta datorita sosului bechamel. Conopida gratinata era reteta pe care ne-o gatea foarte des, mama, cand eram mici. Eu fugeam de ea, recunosc cinstit, dar sora mea o manca cu o placere deosebita.
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Ingrediente:

  • 1 conopida de 1 kg
  • 50 g unt
  • 125 g parmezan
  • sare dupa gust
  • 1-2 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Curatam conopida si o desfacem in mici buchetele pe care le spalam foarte bine sub jet de apa rece.
  • Umplem o oala cu apa si o punem la fiert, pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1-2 lingurite de sare si conopida. O fierbem cca 10 minute. Conopida trebuie sa fie al dente la sfarsitul fierberii. Scurgem conopida, o racim sub jet de apa rece, apoi o lasam intr-o sita sa se scurga bine.

Sos bechamel:

  • Punem laptele intr-o craticioara, pe foc mediu. In momentul in care atinge punctul de fierbere, stingem focul si acoperim craticioara cu un capac.
  • Punem untul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand untul s-a topit complet, adaugam toata faina deodata si amestecam viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, pana cand compozitia capata un aspect auriu. Acest amestec se numeste rantas alb.
  • Cand rantasul capata un aspect auriu, incepem sa adaugam treptat laptele fierbinte, si amestecam continuu dupa fiecare portie de lapte adaugat. Eu am adaugat laptele in 2 transe, deci cate 250 ml de lapte deodata.
  • Dupa ultima transa de lapte adaugat, fierbem sosul inca cca 10-12 minute, pe foc foarte mic, amestecand continuu pana cand sosul Bechamel capata o consistenta usor cremoasa. Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, condimentam sosul cu sare si piper proaspat macinat.
  • Stingem focul si acoperim imediat sosul beschamel cu folie de plastic alimentara - folia de plastic trebuie asezata in contact direct cu suprafata sosului.

Pregatirea:

  • Tapetam o forma cu unt si pesmet si adaugam buchetelele de conopida in forma.

  • Adaugam sosul bechamel, usor caldut, pe deasupra conopidei, presaram parmezan ras si adaugam, din loc in loc, cateva bucatele mici de unt.

  • Introducem conopida in cuptorul preincalzit la 180°C si o coacem cca 25-30 minute.
  • Cand s-a rumenit, scoatem conopida gratinata din cuptor, o lasam cateva minute sa se racoreasca si o servim. Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!