Acum iti spunem si ce alte mancaruri delicioase si interesante mai poti
gati cu vinete, pentru ca inca se gasesc in toate pietele si ar fi pacat
sa nu beneficiezi de gustul bun si de proprietatile benefice pe care le
au aceste fructe, da, vinetele sunt fructe, nu legume. Iata, deci, o reteta cu vinete pe care trebuie sa le incerci:
Mancare de vinete cu mozzarella |
Ingrediente:
- 1. 2 vinete mari
- 2. 160 gr cascaval
- 3. 160 gr mozzarella
- 4. 2 linguri de parmezan ras
- 5. ulei pentru calit vinetele
- Sos:
- 900 gr rosii cubulete
- 2. o capatana de usturoi
- 3. 3 linguri rase de busuioc uscat
- 4. sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune continutul a doua cutii de rosii intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Speli vinetele, le tai cotoarele si le tai felii, pe lungime, de max. 1 cm grosime.Pui 2-3 lingurite de ulei la incins intr-o tigaie si calesti cate felii de vinete iti incap. Apoi pui iarasi 2-3 lingurite de ulei si prajesti urmatoarele felii si tot asa. Cate-un minu-doua, nu mult, doar sa se inmoaie feliile. Le scoti pe un servetel sa absoarba uleiul iar la final, dupa ce le-ai calit pe toate, le mai tamponezi si deasupra cu un servet de hartie.
Cascavalul si mozzarella le tai felii putin mai grosute decat pentru un sandwich. Intr-o tava de yena pui alternativ, o felie de vanata, una de cascaval, una de vanata, una de mozzarella. La final torni pe deasupra tot sosul si cu o lingura il asezi prin toate "cotloanele" vasului. Presari parmezanul ras si bagi la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 40-45 de min. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.