E o
vanata umpluta cu carne tocata inmiresmata cu usturoi, o reţetă delicioasă pe bază de carne
şi vinete, o combinaţie plină de savoare. Perfectă pentru zilele de
iulie în care toate piețele abundă de vinete proaspete. In
sezonul vinetelor e preferata noastra. Incearc-o si tu.
Carne şi vinete |
Ingrediente:
- 6 vinete rotunde
- 500 g carne tocată de vită
- 3 roşii bine coapte
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 200 g sos alb
- 200 g caşcaval uscat
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa. După ce s-a înmuiat, se adaugă carnea care se desface ușor cu lingura de lemn. Adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, sarea, piperul şi apa necesară pentru a fierbe la foc mic, timp de o oră.
3. Vinetele se şterg şi se prăjesc uşor în ulei. Apoi, cu o linguriţă li se scoate miezul care se pune, tocat mărunt, în amestecul de carne. Umple vinetele cu amestecul de carne.
4. Pune sos alb pe fiecare vânătă, presară cu caşcaval ras din belșug şi dă-le la cuptor pentru 25 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.