Este unul dintre cele mai bune torturi mancate vreodata, savuros,
potrivit de dulce si racoros. Cred ca la vara pe arsita va merge de
minune.
Tort de zahar ars cu mere |
Ingrediente:
Pentru crema:
7 oua
3 linguri de zahar brun
Un praf de sare
Un litru de lapte rece
7 oua
3 linguri de zahar brun
Un praf de sare
Un litru de lapte rece
Mod de preparare:
Se mixeaza 7 albusuri de oua spuma cu 3 linguri de zahar.
Se adauga si restul de 7 galbenusuri, un praf de sare si un litru de lapte rece incet.
Totul se mixeaza la viteza mica.
Se mixeaza 7 albusuri de oua spuma cu 3 linguri de zahar.
Se adauga si restul de 7 galbenusuri, un praf de sare si un litru de lapte rece incet.
Totul se mixeaza la viteza mica.
Pentru topitul: Topiti 5
linguri de zahar. Cand se face sirop ungeti toata oala pana sus.
Decojiti 5-6 mere si taiati-le felii.
Incingeti o tigaie cu un cub de unt si caliti merele 2 minute apoi rasturnati-le peste siropul de zahar ars din ceaun.
Incingeti o tigaie cu un cub de unt si caliti merele 2 minute apoi rasturnati-le peste siropul de zahar ars din ceaun.
Cand e gata crema o puteti rasturna peste mar.
Introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade intr-o tava cu apa fierbinte pentru 30 minute.
Introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade intr-o tava cu apa fierbinte pentru 30 minute.
Pentru blat:
3 oua
2 linguri de zahar brun
2 linguri de faina
3 oua
2 linguri de zahar brun
2 linguri de faina
Bateti cele 3 albusuri spuma cu cele 2 linguri de zahar.
Adaugati cele 3 galbenusuri si inca 2 linguri de faina.
Turnati peste crema dupa ce aceasta a stat 30 minute in cuptor. Lasati cuptorul la 170 de grade pentru alte 30 de minute.
Adaugati cele 3 galbenusuri si inca 2 linguri de faina.
Turnati peste crema dupa ce aceasta a stat 30 minute in cuptor. Lasati cuptorul la 170 de grade pentru alte 30 de minute.
Cand este gata intredeschideti usa de la cuptor cu o manusa si il mai lasati acolo pentru inca o ora.
Abia dupa ce s-a racit complet, rasturnati pe un platou usor adanc pentru a avea loc si siropul.
Blatul iese oricum insiropat cat trebuie.
Blatul iese oricum insiropat cat trebuie.
Pentru cei care isi doresc sa fie mai
dulce tortul, puneti cantitati duble de zahar.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.