Ingrediente:
- 250g biscuiti de cacao
- 125g unt
- 1 lingura faina
- 700ml frisca lichida
- 2 plicuri de intaritor de frisca
- 300g ciocolata
- o esenta de vanilie
- 200g fructe proaspete
Mod de preparare:
Baza
Pune intr-un blender biscuitii de cacao, o lingura de faina si untul. Amesteca bine si apoi intinde compozitia pe o foaie de copt, asezata intr-o tava rotunda. Aseaza blatul la frigider timp de 30 de minute.
Mousse
Bate 400ml de frisca lichida cu intaritorul pana obtii consistenta dorita. Pregateste la bain-marie 200g ciocolata impreuna cu o lingurita de esenta de vanilie si 300ml de frisca. Dupa ce se topeste ciocolata si amestecul este omogen, lasa-l la racit 15 minute si apoi incorporeaza ¾ din frisca batuta. Toarna compozitia peste blat.
Crema
Crema de deasupra se pregateste cu 100g de ciocolata si 100ml de frisca batuta anterior cu intaritor. Pune si aceste ingrediente la bain-marie si amesteca-le incet. Pune crema obtinuta peste mousse, apoi tine tortul la frigider peste noapte.
Pentru mai multa savoare serveste-l cu fructe de sezon.
Sa-l savurezi fara regrete!Pune intr-un blender biscuitii de cacao, o lingura de faina si untul. Amesteca bine si apoi intinde compozitia pe o foaie de copt, asezata intr-o tava rotunda. Aseaza blatul la frigider timp de 30 de minute.
Mousse
Bate 400ml de frisca lichida cu intaritorul pana obtii consistenta dorita. Pregateste la bain-marie 200g ciocolata impreuna cu o lingurita de esenta de vanilie si 300ml de frisca. Dupa ce se topeste ciocolata si amestecul este omogen, lasa-l la racit 15 minute si apoi incorporeaza ¾ din frisca batuta. Toarna compozitia peste blat.
Crema
Crema de deasupra se pregateste cu 100g de ciocolata si 100ml de frisca batuta anterior cu intaritor. Pune si aceste ingrediente la bain-marie si amesteca-le incet. Pune crema obtinuta peste mousse, apoi tine tortul la frigider peste noapte.
Pentru mai multa savoare serveste-l cu fructe de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.