Va prezint o reteta simpla si delicioasa. Mancarea la cuptor este simplu de
realizat, o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore si aromele te invaluiesc brusc, mai tarziu, pentru a-ti aduce aminte ca o masa delicioasa iti va
aduce ragazul binemeritat. Este magic sa gatesti la cuptor.
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate |
INGREDIENTE:
- ciolan de porc crud
- sare de mare bruta
- piper proaspat macinat
- o lingura de miere
- chimion
- rozmarin
- cimbru
- dafin
- morcov
- usturoi
- ceapa
- ulei masline
- vin alb
- 100 ml supa de legume
- boia afumata
- o lingura rosii pasta de rosii
MOD DE PREPARARE:
In prima etapa se cresteaza ciolanul pe toate partile sa ajungem bine in stratul de grasime care sa se poate elibera de dupa soric si sa aduca crocantul de care avem nevoie. Se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , se stropeste un fir de ulei de masline si se da la cuptor o ora la 180-190 de grade.
Vom obtine asa o carne cu un soric crocant bine rumenita, peste care dupa o ora adaugam amestecul de supa de legume cu vin alb - o cana buna, turnam peste o lingura de miere si legumele toate tocate mari. Ceapa poate fi si necuratata, la fel si morcovul, usturoiul se taie in bucati mari, totul este sa fie spalate bine si uscate, la genul acesta de sosuri legumele lasate intregi dau un gust si mai bun, mai rustic.
Se demareaza etapa a doua lasand friptura la cuptor la 150 de grade timp de 4-5 ore, la temperatura mica si timpul indelungat vor fragezii carnea, ea va ramane crocanta la exterior si va fi moale si se va desface pe fibre la interior. Din cand in cand la interval de 30-45 de minute se toarna sos din tava peste carne ca sa o imbibam de arome si sa o lacuiasca mierea din compozitie .
Este genul de mancare care cere timp dar se face singura, puteti sa o serviti cu ce garnitura doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.