Cotletul de porc in sos de caise este preparatul ideal pentru o masa in familie sau pentru o masa festiva. Este o reteta simpla, usoara si foarte rapid de facut iar rezultatul peste asteptari, un gust rafinat si arome imbietoare.
Cotletul de porc in sos de caise |
- 4 cotlete de porc fara os
- 2 linguri ulei de masline
Sosul de caise
- 1 lingura caise tocate
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita miere de albine
- 1 lingura supa de pui
- 1/ 2 sucul de la o lamaie
- 1 ceapa verde tocata
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Asezonam cotletul pe ambele parti cu sare si piper apoi le asezam in tigaia cu uleiul de masline incins si le sotam la foc mare fiecare parte cate 2-3 minute pentru a obtine o crusta maro-aurie.
- Scotem cotletul din tigaie si il asezam intr-o tava termorezistenta.
- Intr-un bol amestecam caisele cu sosul de soia, mierea de albine,supa de pui sucul de lamaie si ceapa verde.
- Amestecam bine toate ingredientele potivim gustul cu sare si piper apoi turnam toata compozitia peste cotletul asezat in tava.
- Acoperim vasul cu un capac si coacem la 180 grade C timp de 20 de minute. In ultimile 3 minute luam capacul jos pentru a se rumeni.
- Servim cu o garnitura de puire de cartofi.
Pofra buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.