Azi prezentam
friptura de cocos, cu ciuperci, in sos de vin rosu! Este unul dintre
preferatul meu, care, daca nu mananc
macar de cateva ori pe an...
Friptura de cocos, cu ciuperci, in sos de vin rosu |
- Pieptul si pulpele unui cocos
- 200 grame slanina taiata bucatele mici
- 2 cepe taiate julien
- 2 polonice de supa de cocos
- cimbru
- sare
- piper, + un borcan de ciuperc
- un pahar de vin rosu
- 1/2 capatina de usturoi, + orez
MOD DE PREPARARE:
Pentru friptura am folosit pieptul si pulpele cocosului - restul merge la o ciorbita cu bors si leustean, pe care le-am fiert intai la oala cu presiune cca 20 min, de cand a inceput oala sa “fluiere”. Daca punem la cuptor carnea cruda, nu ar fi la fel de frageda.
Apoi carnea am pus-o intr-un vas yenna, am adaugat cam 200 grame slanina taiata bucatele mici - este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea -, 2 cepe taiate julien, 2 polonice de supa de cocos, cimbru, sare si piper dupa gust.
Toata minunatia asta am pus-o la cuptor la 200 de grade pentru 20 min, apoi am adaugat un borcan de ciuperci scurse de zeama si am stropit totul cu un pahar de vin rosu!
Am pus iar vasul la cuptor inca 15 min, iar spre sfarsit am adaugat mujdei din jumatate de capatana de usturoi.
Ca si garnitura, am preparat un orez cu legume astfel: am calit putin o ceapa si un morcov taiate marunt, un ardei gras julien, am pus o cana de orez, un polonic de supa de cocos si o conserva de rosii taiate cubulete, sare, piper si cimbru, l-am lasat la foc mic pana a fost gata orezul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.