Profit de faptul ca dovleceii sunt acum in sezon si iti propun o
reteta de gogosi de dovlecei care se face extrem de rapid si usor. Si pe
deasupra este incredibil de delicioasa. Aceasta reteta nu necesita
framantarea si dospirea aluatului. De fapt aluatul trebuie sa fie putin
mai dens decat cel de clatite, iar gogosile vor fi formate cu ajutorul
unei linguri.
Gogosi de dovlecei cu lingura |
Ingrediente:
- 3 dovlecei mari
- 300 grame iaurt
- 4 oua
- 7 linguri cu zahar
- 10-12 linguri de faina
- o esenta de vanilie
- un plic de praf de copt
- zahar pudra
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Curata dovleceii de coaja si seminte si da-i pe razatoarea mica. Stoarce-i apoi bine de zeama si pune-i intr-un vas incapator. Adauga iaurtul, ouale, zaharul, vanilia si praful de copt. Amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Foloseste iaurt gras.
- Adauga faina si amesteca cu o spatula de jos in sus pana este incorporata complet. In functie de cat de multa apa a ramas in dovlecei, poate intra mai multa sau mai putina faina. Consistenta va trebui sa fie ceva mai densa decat la clatite, cam ca la briose.
- Pune uleiul la incins intr-o tigaie, si cand incepe sa sfaraie, poti pune gogosile. Pentru acest lucru te poti ajuta de o lingura. Focul trebuie sa fie mediu, astfel ca gogosile sa nu se rumeneasca prea repede, riscand sa ramana crude in interior. Dupa ce capata o culoare brun aurie, le intorci pe partea cealalta. Cand sunt frumos rumenite, scoate-le pe un platou si presara zahar pudra deasupra cat sunt inca fierbinti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.