Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gogosi de dovlecei cu lingura

Retete si gust
Profit de faptul ca dovleceii sunt acum in sezon si iti propun o reteta de gogosi de dovlecei care se face extrem de rapid si usor. Si pe deasupra este incredibil de delicioasa. Aceasta reteta nu necesita framantarea si dospirea aluatului. De fapt aluatul trebuie sa fie putin mai dens decat cel de clatite, iar gogosile vor fi formate cu ajutorul unei linguri.
Gogosi de dovlecei cu lingura
Gogosi de dovlecei cu lingura

Ingrediente:

  • 3 dovlecei mari
  • 300 grame iaurt
  • 4 oua
  • 7 linguri cu zahar
  • 10-12 linguri de faina
  • o esenta de vanilie
  • un plic de praf de copt
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Curata dovleceii de coaja si seminte si da-i pe razatoarea mica. Stoarce-i apoi bine de zeama si pune-i intr-un vas incapator. Adauga iaurtul, ouale, zaharul, vanilia si praful de copt. Amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Foloseste iaurt gras.
  2. Adauga faina si amesteca cu o spatula de jos in sus pana este incorporata complet. In functie de cat de multa apa a ramas in dovlecei, poate intra mai multa sau mai putina faina. Consistenta va trebui sa fie ceva mai densa decat la clatite, cam ca la briose.
  3. Pune uleiul la incins intr-o tigaie, si cand incepe sa sfaraie, poti pune gogosile. Pentru acest lucru te poti ajuta de o lingura. Focul trebuie sa fie mediu, astfel ca gogosile sa nu se rumeneasca prea repede, riscand sa ramana crude in interior. Dupa ce capata o culoare brun aurie, le intorci pe partea cealalta. Cand sunt frumos rumenite, scoate-le pe un platou si presara zahar pudra deasupra cat sunt inca fierbinti.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!