Piept de porc cu usturoi la cuptor |
Piept de porc 1,2 kg
Usturoi 1 căpățână
Rozmarin, Cimbru
Foi de dafin 3 buc
Zeama de la 2 lămâi
Sare
Ulei 2-3 linguri
Mod de preparare:
Noi am folosit o bucată de piept de porc de 1,2 Kg cu coaste.
Porționați pieptul de porc în bucăți de 2 cm grosime.
Așezați bucățile de piept de porc într-o tavă pentru cuptor.
Curățați o căpățână de usturoi. Tocați usturoiul mărunt.
Tăiați mărunt câteva crenguțe de rozmarin proaspăt.
Puneți într-un castron usturoiul mărunțit împreună cu o linguriță de sare.
Adăugați 30 ml de ulei. Amestecați.
Adăugați rozmarinul tocat.
Curățați câteva crenguțe de cimbru peste amestec.
Stoarceți zeama de la 2 lămâi.
Omogenizați compoziția.
Adăugați amestecul preparat peste pieptul de porc.
Acoperiți bine carnea cu sos pe toate părțile.
Acoperiți tava cu o folie de plastic.
Lăsați carnea la frigider să se macereze 1-2 ore.
Scoateți tava din frigider. Îndepărtați folia de plastic.
Adăugați 3 foi de dafin.
Acoperiți tava întâi cu o foaie de copt.
Deasupra acoperiți și sigilați cu folie de aluminiu.
Băgați tava la cuptor pentru 1 oră la 200 grade Celsius.
Scoateți tava din cuptor. Îndepărtați foliile.
Băgați tava din nou la cuptor pentru 30 min la 200 grade Celsius.
După cele 30 de minute scoateți din cuptor și întoarceți bucățile de carne pe cealaltă parte.
Băgați din nou la cuptor la 200 grade Celsius încă 30 de minute sau până se rumenesc bine.
Scoateți din cuptor și serviți piept de porc cu usturoi și lămâie cu garnitură de cartofi și murături.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.