Cu gust ușor picant, dar și dulce-acrișor, nu poate fi decât perfectă pentru o zi de post această mâncare de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi!
Mâncare de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi |
- 750 gr păstăi de fasole galbenă, congelate
- 1 ceapă galbenă de mărime medie
- 1 fir de praz
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 morcov
- 3 căței de usturoi
- 450 ml suc de roșii
- 1 crenguță de cimbru
- 4-5 frunze de busuioc
- sare și piper, după gust
- mărar și pătrunjel verde
- 500 ml apă
- 30 ml ulei
Mod de preparare:
Se pune un vas cu apă la fiert și puțină sare. Când atinge punctul de fierbere, se adaugă fasolea galbenă, congelată.
Se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, nu mai mult.
Într-o tigaie adâncă, pe foc, se prepară sosul de roșii cu usturoi și legumele aferente.
Se încinge uleiul și se adaugă ceapa tocată solzișori, prazul și 2 căței de usturoi tocați rondele. se amestecă până se pătrund ușor, apoi se adaugă morcovul și păstârnacul date pe răzătoare. din nou se amestecă bine toate ingredientele până se întrepătrund gusturile, apoi se adaugă sosul de roșii.
Se lasă sosul să fiarbă 10 minute, sau până devine mai consistent, adăugând și crenguța de cimbru și frunze de busuioc rupte.
Se scurge fasolea galbenă și se adaugă în sosul de roșii, dar se mai completează și cu supa în care a fiert, atât cât să se mai dilueze sosul de roșii.
Se mai lasă 6-7 minute la foc, timp în care se mai adaugă un cățel de usturoi răzuit și se potrivește gustul cu sare și piper.
După stingerea focului se adaugă verdeața tocată.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.