Acest drob este specifica bucatariei franceze, este un aperitiv elegant
pentru un bufet rece. Exista o multitudine de retete si fiecare in parte e un adevarat festin. Acest drob, poate inlocui cu mult succes reteta clasica
de drob. Are putine grasimi si este mult mai dietetic decat drobul de
miel. Un preparat usor de facut, foarte gustos. Poate inlocui drobul pentru
cei care nu iubesc carnea de miel, dar o puteti servi in orice anotimp.
DROB DE CARNE CU FICAT DE PUI |
200 g carne tocata porc si vita
200 g carne tocata curcan
1 ceapa medie
100 g ficat de pui
200 g bacon
1 ou proaspat
1 ou fiert de consistenta tare
1 legatura patrunjel
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita chimen
sare
piper
2 linguri coniac
2 linguri vin
PREPARARE:200 g carne tocata curcan
1 ceapa medie
100 g ficat de pui
200 g bacon
1 ou proaspat
1 ou fiert de consistenta tare
1 legatura patrunjel
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita chimen
sare
piper
2 linguri coniac
2 linguri vin
Punem intr-un vas carnea, patrunjelul tocat si oul, ceapa tocata, condimentam cu sare si piper, cimbru, chimen si amestecam pana se omogenizeaza pasta de carne.
Intr-un vas termorezistent punem felii de bacon. Peste acestea aranjam straturi de carne tocata, ficat de pui, oul fiert ras prin razatoarea mica, iar carne, pentru ca la final sa invelim in bacon totul. Dam totul la cuptor la 200°C. Peste 15 minute stropim cu coniac si vin, acoperim cu folie de staniol si dam iar la cuptor pentru 45 de minute.
Carnea va lasa suc si se va fierbe in suc propriu. Daca nu scade, nu se evapora din cauza foliei puteti sa mai scurgeti din acest suc cu 15 minute inainte sa scoateti din cuptor, dar lasati putin din acest lichid pe fundul vasului.
Dupa 45 de minute luam folia si lasam sa se rumeneasca daca este cazul.
Servim terina calda, dar o putem manca si rece.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.