Dacă în general nu îndrăzniți să vă apropiați de rețetele de torturi
deoarece vi se par complicate, veți fi uimiți să vedeți cât de simplu
este de preparat Tortul Pădurea Neagră. Tortul Padurea Neagra este un tort plin de visine si cu o crema pufoasa si bucati de ciocolata. Dacă nu ai încercat până acum tortul, e vina ta.
TORTUL PADUREA NEAGRA |
Pentru blat:
5 oua
150 g zahar
2 linguri apa calda
100 g faina
50 g amidon
3 linguri cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
5 oua
150 g zahar
2 linguri apa calda
100 g faina
50 g amidon
3 linguri cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Pentru crema si decor:
1 borcan compot de visine (350g)
30 g amidon
12 linguri visinata
25 g zahar
700 g frisca
2 plicuri intaritor de frisca
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura zahar pudra
100 g fulgi de ciocolata
PREPARARE:1 borcan compot de visine (350g)
30 g amidon
12 linguri visinata
25 g zahar
700 g frisca
2 plicuri intaritor de frisca
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura zahar pudra
100 g fulgi de ciocolata
Pregatim pandispanul pentru inceput. Mixam ouale cu zaharul si 2 linguri apa calda 10 minute. Incorporam faina amestecata cu amidon, cacao, praf de copt si un praf de sare.
Turnam aluatul in forma cu diamtrul de 26 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute. Cand trece testul cu scobitoarea il scoatem si il lasam la racit minim 2 ore.
Pentru a realiza crema scurgem visinele si pastram sucul compotului. Punem separat 13 visine pentru decor. Dizolvam amidonul in 2 linguri de compot si 3 linguri de visinata. Punem la fiert 200 ml compot si 25 g zahar. Adaugam amidonul dizolvat si mai lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi luam de pe foc. Punem visinele scurse in aceasta compozitie si amestecam.
Inainte sa punem blatul pe platou avem grija sa acoperim marginile. La final blatul va fi curat si nu suntem stresati de aspect. Pregatim pentru insiropatul tortului 10 linguri compot si 6 linguri visinata. Taiem pandispanul in jumatate si insiropam cele doua blaturi rezultate. Batem brisca cu zahar vanila, zahar pudrat si intaritor. Punem un strat de frisca pe primul blat, apoi aranjam visinele.
Acoperim cu un alt strat de frisca, punem al doilea blat peste frisca si acoperim totul cu frisca, avand grija sa pastram frisca pentru decorul final. Ornam cu fulgi de ciocolata pe margine si deasupra.
In final cu ajutorul unui sprit realizam 13 rozete (una in mijloc), punem visinele in mijlocul fiecareia si tortul este gata!
Nu-i asa ca este simplu?
Spor la pregatiri va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.