DROB DE MIEL IN FOILETAJ
Dacă nu-i drob, nu-i Paşte! Ar spune unii! Şi tindem uneori să le dăm
dreptate. pentru ei, dar nu numai, propunem această reţetă de drob de
miel în foiletaj, o reţetă absolut.
|
DROB DE MIEL IN FOILETAJ
Ingrediente
- 500 g organe de miel
- 6 ouă
- 5 boabe piper
- 1 foaie de dafin
- 2 legaturi ceapă verde
- 2 morcovi fierţi
- 2 gogoşari în oţet
- 2 ouă fierte
- 1 ou crud
- 1 legatura pătrunjel verde
- ienibahar
- oregano
- sare
- piper măcinat
- 500 g aluat de foietaj congelat
Mod De Preparare
1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu
câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat,
se pun la fiert în apa cu sare morcovii cura a i, iar în alt vas, cele
doua oua.
2. Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa sa se raceasca, apoi se dau
prin robot sau se toaca marunt.
3. Într-un bol, se pun carnea tocata, patrunjelul, ceapa verde
tocata, morcovii si gogosarii taiaţi marunt si se amesteca bine. Se
adauga ouale batute bine, ienibaharul zdrobit, oregano, sare, piper si
se omogenizeaza foarte bine.
4. Aluatul de foietaj decongelat în prealabil se desfasoara pe masa
de lucru tapetata cu faina, apoi se transfera în tava unsa si tapetata
cu puina faina. Deasupra se toarna jumatate din compoziţia de drob, se
pun cele doua oua fierte si se toarna restul amestecului de carne.
5. Compoziţia se acopera cu aluatul de foietaj, se unge cu ou si se
da tava la cuptorul preîncalzit, timp de 30 de minute, la foc mic. Odata
copt, se scoate drobul din cuptor si se lasa la racit în forma. Când e
complet rece, se scoate din tava, se feliaza si se serveste la masa. |
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.