Friptura de rata cu smantana este un preparat delicat si apetisant foarte indragit de cei de la munte.
Friptura de rata cu smantana |
- 1 rata
- 175 gr smantana
- sare
- piper boabe
- 2 linguri cu unt
- lamaie
- 200 ml supa de carne
Mod de preparare
Lasi pasarea sa stea 15 minute, apoi o ungi cu unt cald, o acoperi cu felii subtiri de lamaie si o asezi in tava de friptura cu 1 cana de supa si piper boabe.
Frigi carnea la foc potrivit, o intorci dupa 1 ora si o scoti din cuptor atunci cand carnea a capa¬tat o nuanta usor aurie.
Servesti taiata bucati, acoperita cu smantana proaspata, (feliile de lamaie le arunci), langa varza calita, cartofi natur sau morcovi cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.