Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Carnea de porc are o savoare deosebita si este consumata cu foarte multa placere cu orice ocazie. Reteta pentru friptura de porc cu sos de portocale va prezinta o varianta deosebita de pregatire a acestui tip de carne.
Friptura de porc cu sos de portocale |
- 1 morcov;
- 1 ceapa;
- 175 ml de vin rosu sec;
- 75 ml suc de portocale;
- 2 linguri ulei de masline;
- jumatate de kilogram de pulpa de porc slaba;
- 1 ardei rosu;
- 1 ardei iute rosu;
- 150 ml supa;
- piper si sare.
Mod de preparare:
Se prepara marinata astfel: se curata ardeiul iute de codita si de samburi si se toaca marunt. Se combina ardeiul iute cu sucul de portocale, vinul, 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Se unge carnea cu marinata, apoi se introduce impreuna cu aceasta intr-o punga care se da la frigider pana a doua zi, timp de minim 8 ore;
A doua zi se curata ceapa, morcovul si ardeiul rosu. Se toaca marunt fiecare dintre ele;Se pune supa la fiert, se da intr-un clocot, apoi i se adauga legumele tocate marunt impreuna cu 1 lingura de ulei;
Se scoate carnea din frigider si se pune la fiert in supa clocotind impreuna cu sosul de marinata;Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius;
Se pregateste o tava, se scoate carnea din supa si se introduce in cuptor cu o parte din supa in care a fiert;Se lasa la cuptor pentru a se rumeni la suprafata;
Dupa ce este gata, carnea se scoate si se taie feliute groase de 1 centimetru alaturi de o garnitura din cartofi;Cu sosul in care s-a copt carnea in cuptor se stropeste carnea si cartofii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.