Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptură de vită cu garnitură de paste

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Fripturile la cuptor vor fi mereu savurate cu plăcere de întreaga familie, mai ales când vine vorba de una în sos şi aromată cu mirodenii.
Friptură de vită cu garnitură de paste
Friptură de vită cu garnitură de paste
Ingrediente:
  • 200 g carne de vită, de la friptură în tavă, la cuptor;
  • 200 g paste;
  • 1 ardei roșu capia tocat mărunt;
  • jumate de ardei iute;
  • 2-3 cepe tăiate în patru, 1 ardei și un morcov;
  • ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • ienibahar;
  • coriandru boabe;
  • ulei de măsline;
  • usturoi;
  • Opțional: oregano, cimbrișor și arpagic proaspăt, ardei iuți.

Mod de preparare:

Se pune carnea de vită la marinat într-un bol. Marinada conține sare, piper, ienibahar, coriandru boabe, ulei de măsline, usturoi.

Carnea va sta la marinat minim 24 h. Carnea se pune alături de ceapă, ardei și un morcov într-un vas de iena și se dă la cuptor pentru 2h.

Pentru carne se mai poate face un sos de barbeque, al cărui rețetă o puteți găsi la o scurtă cautare pe internet. Totuși, acest sos este opțional, carnea fiind delicioasă și fără acesta. Dacă totuși decideți să îl faceți, acesta se va pune peste carne abia după o oră de stat la cuptor, sub folie de aluminiu. După ce puneți sosul de barbeque peste carnea semigătită, în ultima oră de stat la cuptor, carnea va trebui periodic întoarsă, iar peste ea să se pună cu lingura din sosul propriu, rezultând o crustă lipicioasă pe care friptura o va căpăta în urma acestui procedeu.

Se fierb între timp 200 g paste, în apă cu puțină sare. Acestea se strecură de apa în care au fiert și se stropesc cu puțin ulei de măsline.

Peste acestea am pus ardei iute și capia, pătrunjelul, oregano și cimbrișorul și arpagicul tăiate mărunt

Se taie carnea felii subțiri, contra fibrelor acesteia. Se pun 3-4 felii alături de paste în farfurie, iar peste acestea se pune cu lingura din sosul lăsat de friptură.

Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!