Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Hencles reteta de lichiu sasesc cu unt, oua, smantana

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Astazi o reteta care este pe placul tuturor, de la mic la mare: Hencles sau Lichiu cu unt, smantana, oua si arome din belsug. Veti regasi in mai toate casele sibiene aceasta placinta delicioasa si va recomand sa o gustati, e cu adevarat savuroasa.

Hencles reteta de lichiu sasesc cu unt, oua, smantana
Hencles reteta de lichiu sasesc cu unt, oua, smantana

Ingrediente:

 Pentru compozitie:
  • 500 g de smantana grasa
  • 5 oua
  • 150 g de zahar
  • vanilie si cognac
  • 100 g de unt topit
Pentru aluat:
  • 500 g de faina
  • 300 ml de lapte caldut
  • 100 g de unt topit
  • ¼ lingurita de sare
  • 7 g de drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1 lingurita de cognac sau lichior
  • 2 oua
  • 100 g de zahar

    Mod de preparare:

    Compozitia:

    Punem impreuna zaharul, ouale, untul si aromele. Amestecam totul foarte bine, pana obtinem o compozitie omogena.

    Mai puteti adauga si fructe proaspete sau confiate, stafide, daca doriti.

    Aluatul:

    Punem faina in bolul robotului, adaugam si drojdia uscata, zaharul, ouale, aromele, sarea si trei sferturi din cantitatea de lapte. Putem framanta aluatul si la mana, dar e mult mai usor la robot.

    Pornim robotul si mai adaugam lapte, daca mai este nevoie, cat si jumatate din cantitatea de un topit.

    Lasam aluatul sa se framante si mai adaugam unt topit, mai lasam cam 2 linguri din intreaga cantitate de unt.

    Am framantat aluatul timp de 10 minute. Aluatul pe care il vom obtine este putin mai moale decat cel de cozonac.

    Lasam aluatul sa dospeasca, la cald, pentru cel putin o ora.

    Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa, presaram putina faina peste el si il intindem intr-o foaie cat mai subtire.

    Ungem aluatul cu untul pe care l-am pastrat, impaturim aluatul, presaram faina deasupra, il aplatizam si il intindem din nou.

    Trebuie sa obtinem o foaie de aluat care sa fie de dimensiunea tavii in care o vom coace.

    Asezam foaia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Peste aceasta rasturnam compozitia pe care am preparat-o la inceput si o intindem intr-un strat cat mai uniform.

    Atentie la coacere, sa nu se arda dedesubt, sa fie aluatul auriu.

    Coacerea:

    Punem tava la cuptor la o temperatura de 160-170 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.

    Scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca, apoi il putem portiona si pudra cu zahar farin vanilat. Sau il putem lasa simplu.


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!