Pastele sunt preferte de cei mici mai ales, de aceea pentru a le starni pofta de mancare, cautam mereu sa le folosim de dragul lor, dar fiind si sanatoase, mai ales ca inlocuieste faina integrala mai ales pentru persoanele cu suferinte.
Paste cu pui si legume |
1 piept de pui dezosat
500 g paste ( spagheti, penne, etc..)
1 ardei gras rosu sau verde
1 ceapa potrivita
4 ciuperci champignon proaspete
200 g smatana de gatit
200 ml suc de rosii
100 g parmezan ras
4 linguri ulei de masline
1/2 legatura patrunjel proaspat
sare, piper
Mod de preparare:
Pregatim pieptul de pui, il spalam si portiona in bucati mici, apoi pus la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei (pana isi schimba culoare si devin aurii, cca 10 minute), scoase intr-un castron, continuand cu gatirea ingredientelor.
In aceeasi tigaie, vom pune restul de ulei (2 linguri), ceapa curatata si taiata julien (sotata pentru 2 minute), ardeiul gras taiat fasii subtiri, ciupercile taiate felii, asezonand totul cu sare, piper.
Sucul de rosii se va adauga peste legume, se micsoreaza focul, acoperim tigaia cu un capac, lasand sa fiarba sosul de legume inca 20 minute (pana se va ingrosa).
Carnea de pui gatita, se va adauga peste sosul de legume, lasand inca 5 minute sa fiarba (pentru a patrunde aromele in carne).
Pentru ca reteta sa fie si mai gustoasa, se va adauga la final smantana de gatit impreuna cu parmezanul ras, amestecand 1-2 minute, dupa care vom stinge focul.
Pastele cu pui si legume se vor servii imediat, fierbinti, in farfurii adanci albe individuale decorate cu patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.