Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ca ne plac ciorbele acre, nu trebuie sa mai specific, dar aceasta ciorba, a avut un impact neasteptat de bun, asupra celor care au servit-o.
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat |
- 1,5 kg varza murata
- 1,5 kg rasol de porc, afumat
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- cimbru
- piper
- 2 galbenusuri de ou
- 250 g smantana
- 50 ml ulei de masline
- 4 l apa
- marar
- patrunjel
MOD DE PREPARARE:
Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa.
Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.
Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de asemeni, clatim vasul, apoi le punem din nou la fiert in 2 l de apa.
Curatam legumele, mai putin ardeiul si le tocam in cuburi, apoi le inabusim in ulei de masline, dar picuram si cate putina supa din vasul in care fierbe rasolul, asa incat sa nu se lipeasca de peretii tigaii, sau vasului in care le inabusim.
Cand varza este bine fiarta, de asemeni si carnea, le impreunam in acelasi vas, impreuna cu supele in care au fiert si adaugam legumele inabusite.
Le lasam sa fiarba si impreuna 20-30 de minute, timp in care adaugam si cimbru, piper, dar si ardeiul tocat in cuburi.
Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam galbenusurile cu smantana, diluam amestecul cu putina supa fierbinte si il adaugam peste ciorba de varza.
Amestecam bine in ciorba pentru a nu se branzi smantana, apoi, dupa stingerea focului, lasam ciorba sa se tempereze putin si adaugam verdeata tocata.
Este o ciorba deosebita si ca gust si ca textura si aspect si v-o recomand cu tot dragul.
SFAT:
Daca aveti maciulii de marar uscate, este bine sa adaugati cateva in varza atunci cand aceasta fierbe separat de restul ingredientelor, va da ciorbei o aroma mai placuta.
Daca varza este foarte acra, se va tine in apa rece 10-15 minute, dupa ce se toaca, apoi se va scurge bine si se va pune la fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.