Indiferent că este o ocazie specială sau nu, încearcă reţete de fripturi festive. Se fac mai uşor decât crezi, au gust bun şi o aromă tare pofticioasă. Nu ai nevoie de multe lucruri de cumpărat, întrucât, cu siguranţă, majoritatea ingredientelor le ai deja. Foarte delicioasă. E cu paste şi sos pesto. Foarte bună! Spor la gătit şi poftă bună!
Friptură de vită |
- 500 g carne de vită
- 300 g paste
- 2 linguri ulei de măsline
- 12 măsline fără sâmburi
- 1 ceapă
- 1 lingură capere
- 400 g roșii tăiate bucăți (conservă)
- 2 căței usturoi
- 100 ml vin alb
- 2 linguri busuioc proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prima dată împarţi carnea în 4 bucăţi. Freacă apoi carnea, pe ambele părţi, cu puţin piper negru, proaspăt râşnit, şi cu 1 lingură de ulei de măsline. Prăjeşte-o în ulei încins, într-o tigaie mai mare. Scoate-le folosind o furculiţă şi pune-le într-o farfurie. Dacă vrei să se păstreze calde, acoperă-le cu altă farfurie.
Apoi prepari sosul. Pune în tigaie usturoiul, restul de ulei şi
ceapa. După maxim 5 minute, timp în care s-au călit la foc potrivit spre
mic, încorporează vinul şi roşiile. Lasă să fiarbă înăbuşit maxim 10
minute. Ocazional amestecă în tigaie, pentru ca roşiile să se desfacă,
iar sosul să se formeze.
Pune bucăţile de carne în tigaie, peste sos. Ia câte o lingură din sos şi toarnă peste ele. Distribuie apoi pastele uniform în fafurii, decorează-le cu frunze de busuioc şi adăugă sosul şi carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.