Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Aceasta
reteta de friganele de pui se face in doar 30 de minute, asadar este
super usoara, perfecta pentru o cina in doi.
Friganele De Pui Cu Mozzarella |
- 700 g piept de pui - dezosat si curatat de piele
- 2 oua medii
- 1/3 cana faina de migdale
- 1 cana mozzarella - razuita
- 2 linguri busuioc proaspat - tocat marunt
- 2 linguri chives - tocat marunt
- 2 linguri patrunjel - tocat marunt
- 1/2 lingurita usturoi granulat
- un varf de cutit de sare si piper negru proaspat macinat
- 1 lingura ulei de masline - pentru prajit
Mod de preparare:
- Asezati puiul pe un tocator si, cu ajutorul unui cutit ascutit, taiati carnea in bucatele mici, apoi puneti-o intr-un bol mare.
- In acelasi bol, adaugati faina de migdale, ouale, mozzarella, chives, patrunjel, usturoi, sare si piper. Amestecati bine.
- Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta, la temperatura medie. Folosind o lingura mai mare, luati o parte din amestecul de pui si puneti-o in tigaie, apoi apasati usor pentru a crea friganeaua. Nu supraaglomerati tigaia, gatiti friganelele in mai multe ture, cate 4 o data.
- Prajiti pana cand friganelele capata o culoare maroniu-aurie pe ambele parti, aproximativ 6-8 minute. Nu uitati ca trebuie sa le gatiti la temperatura medie spre mica, altfel se vor arde la suprafata, si vor ramane crude in interior.
Serviti-le cu sosul vostru preferat. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.