Zemoase şi gustoase aceste chifteluţe cu roşii uscate, usturoi şi
ierburi aromatice! Mai întâi le prăjeşti, apoi le fierbi puţin în sos şi
la serveşti la laşi la cuptor să se învelească într-un strat de brânză
moale. Totul într-un singur vas, obţinând astfel cele mai bune chiftele
în sos de brânză şi roşii uscate cu busuioc.
CHIFTELE IN SOS DE BRANZA SI ROSII USCATE CU BUSUIOC |
Ingrediente:
Pentru chiftele
500 g carne tocată de vită
500 g carne tocată de porc
1 ou, bătut
½ cană de pesmet
150 g roşii uscate, scurse şi păstrat uleiul
½ cană parmezan răzuit
4 căţei usturoi, pisaţi
4 linguri bulion
1 lingură oregano proaspăt
1 lingură busuioc proaspăt, tocat
1 lingură ulei
sare
piper
500 g carne tocată de vită
500 g carne tocată de porc
1 ou, bătut
½ cană de pesmet
150 g roşii uscate, scurse şi păstrat uleiul
½ cană parmezan răzuit
4 căţei usturoi, pisaţi
4 linguri bulion
1 lingură oregano proaspăt
1 lingură busuioc proaspăt, tocat
1 lingură ulei
sare
piper
Pentru sos
uleiul păstrat de la roşiile uscate
840 g suc de roşii
180 g mozzarella feliată
uleiul păstrat de la roşiile uscate
840 g suc de roşii
180 g mozzarella feliată
Mod de preparare:
Amesteci într-un vas carnea tocată, oul şi pesmetul, roşiile uscate, brânza, usturoiul, bulionul, oregano şi busuiocul. Asezonezi cu sare şi piper. Formezi 12 chifteluţe rotunde.Încingi uleiul într-un vas termorezistent, la flacără medie. Prăjeşti chiftelele, în etape, câte 3-4 minute întorcându-le pe toate părţile. Pui în tigaie, în uleiul rămas roşiile uscate, torni sosul de roşii şi laşi pe foc, amestecând, timp de 2 minute.
Reaşezi chiftelele în vas şi laşi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute sau până când s-au pătruns chiftelele iar sosul s-a mai îngroşat.
Între timp, încingi cuptorul. Aranjezi felii de mozzarella peste chiftele şi bagi vasul la cuptor, unde îl laşi până când se topeşte brânza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.