Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CHIFTELE IN SOS DE VIN

Retete si gust

Se toarnă laptele peste pesmet într-un bol, se amestecă și se lasă deoparte pentru 10 minute. Se amestecă cele două tipuri de carne. Se adaugă toate condimentele. Apoi sos-ul.
SOS
CHIFTELE IN SOS DE VIN
 

                                                    INGREDIENTE:
  • 170 ml lapte integral
  • 45 g pesmet
  • 250 g carne tocată porc
  • 250 g carne tocată vită
  • 1 linguriță sare
  • piper
  • jumătate linguriță de boia
  • un sfert linguriță piper
  • jumătate lingură pătrunjel tocat
  • 2 linguri salvie tocată
  • 1 ceapă galbenă, tocată fin
  • 50 g parmezan
  • 2 ouă
  • ulei măsline
 Pentru sos
  • 1 ceapă mică
  • 6 căței usturoi
  • ulei măsline
  • 2 linguri pastă tomate
  • 400 ml vin roșu
  • 200 ml supă pui
  • 400 g bulion
  • 2 crenguțe rozmarin
  • sare
  • piper                                                                                                                                                                              MOD DE PREPARARE:
  • Se toarnă laptele peste pesmet într-un bol, se amestecă și se lasă deoparte pentru 10  minute.
  • Se amestecă cele două tipuri de carne.
  • Se adaugă sarea, piperul, boiaua, pătrunjelul tocat, salvia, ceapa tocată fin, usturoiul mărunțit și parmezanul.
  • Se amestecă toată compoziția atfel încât să pătrundă toate condimentele uniform.
  • Se adaugă pesmetul și ouăle și se amestecă energic cu o lingură de lemn.
  • Din amestecul obținut formați bile și păstrați-le la frigider până în momentul în care pregătiți sosul. 
  • Pot fi păstrate la frigider până la 24 de ore.
  • Pentru sos, tocați cât mai mărunt usturoiul și ceapa. 
  • Într-o tigaie adăugați ulei de măsline, apoi căliți ceapa împreună cu usturoiul, la foc mic, aproximativ 10 minute.
  • Adăugați pasta de tomate și gătiți încă 2 minute. 
  • Încorporați vinul, supa și bulionul, condimentați cu sare și piper, adăugați crenguțele de rozmarin și lăsați să se gătească între 30 și 60 minute.
  • Când sosul începe să se îngroașe, pasați cu ajutorul unui blender pentru a obține o consistență omogenă.
  • Puneți din nou cratița pe foc și adăuați chiftelele.
  • Gătiți-le timp de 30 minute, până când acestea devin moi.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!