Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT EGIPTEAN

Retete si gust
Tortul egiptean a devenit tortul meu preferat, trebuie să recunosc! Are câte puțin din fiecare: blat subțire, aromat și crocant, cremă galbenă și mătăsoasă, frișcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, așa că poți mânca fără probleme mai mult de o felie. Nu se face greu, nu te speria că e rețeta lungă. E doar extrem de detaliată, ca să se asigurăm că îți va ieși perfect!
TORT
TORT EGIPTEAN

Ingrediente:

Pentru 3 blaturi subțiri
  • 6 albușuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 și 1/2 linguri de făină
  • 150 g nuci măcinate
Pentru crema de gălbenușuri
  • 10 gălbenușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 3 linguri rase de făină
  • 20 g zahăr vanilinat
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • 1 fiolă esență de vanilie
Pentru crema crocantă
  • 200 g +4 linguri de zahăr caramelizat, făcut ca pentru crema de zahăr ars
  • 130 g nucă tocate
  • 200 ml frișca lichidă
Pentru decor
  • nuci tocate
  • frișcă bătută
  • bucățele de zahăr caramelizat

Mod de preparare:

BLATUL
Cantitățile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt:  – 2 albusuri, – 2 linguri zahăr, – 1/2 lingură de făină, – 50 g nuci măcinate..
Bate albușurile bine, adaugă încet zahărul și bate pentru omogenizare. Încorporează treptat făina și nucile măcinate. Întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute.
Repetă pentru fiecare blat din cele 3. 
CREMA DE ALBUȘURI
Într-o cratiță medie, pe foc mic, amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina, zahărul vanilat și laptele până când obții o cremă omogenă și tare. Lasă crema la răcit. Bate untul bine și adaugă-l treptat, amestecând continuu, cremei răcite.
CREMA CROCANTĂ
Cu ajutorul unei spatule, amestecă frișca bine cu nucile tocate și zahărul caramelizat zdrobit bucăți - nu pisat
MONTAREA TORTULUI
Se face simplu: 1 blat, 1 strat de cremă de gălbenușuri, 1 strat de cremă crocantă. Repetă.
Îți va rămâne niște cremă de gălbenușuri, cu ea poți tapeta marginile tortului.
ORNAREA TORTULUI 
După inspirație și gust, poți orna cu frișcă, extra-zahăr caramelizat si nuci.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!