Dovleceii pane nu trebuie sa lipseasca din meniul tau in perioada
verii. Aceste delicatese, sunt usor de preparat si in plus sunt foarte
gustoase. Iata cum poti prepara cei mai savurosi dovlecei pane.
Dovlecei pane |
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 oua
- 2 linguri lapte
- 10 linguri de faina
- boia dulce
- nucoara
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de ppreparare:
Spala bine dovleceii si curata-i de coaja. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumatate de centimetru grosime.
Intr-o farfurie intinsa adauga faina.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si laptele si bate-le bine pana la
omogenizare. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia si nucsoara.Tavaleste feliile de dovlecei prin faina, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar in final mai da-i o data prin ou.
Prajeste dovleceii intr-o tigaie incapatoare, in care ai adaugat ulei bine incins. Lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti si scoate-i pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.