Nu este niciun secret pentru nimeni că frigul vine cu pofta de a
mânca supe şi ciorbe fierbinţi. Sperăm să vă placă această reţetă de
ciorbă de conopidă cu smântână . Este savuroasă, cremoasă, plină cu
bucăţi de conopidă. S-ar putea să ţi se pară prea mulţi paşi pentru
prepararea ei, dar nu este nimic dificil în a o găti.
Ciorbă de conopidă cu smântână |
Ingrediente:
150 g unt
1/2 ceapă, tocată
1 morcov tocat
1 tijă ţelină, tocată
1 conopidă mare
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
2 l supă de legume
6 linguri făină
2 căni lapte
sare
1 cană smântână
1/2 ceapă, tocată
1 morcov tocat
1 tijă ţelină, tocată
1 conopidă mare
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
2 l supă de legume
6 linguri făină
2 căni lapte
sare
1 cană smântână
Mod de preparare:
Într-o oală mare, topeşti 50 g unt şi căleşti ceapa câteva minute sau până devine arămie. Adaugi morcovii şi ţelina şi mai laşi pe foc câteva minute. Adaugi conopida şi pătrunjelul şi amesteci bine.Acoperi şi şi laşi la foc mic 15 minute, apoi torni supa de legume. Laşi să fiarbă, dai focul mai încet şi laşi să „bolborosească“. Într-o tigaie medie, topeşti restul de unt, amesteci cu făina şi laptele şi amesteci bine. Torni încet aceste amestec peste unt, amestecând constant. Dai la o o parte. Pui amestecul peste supă şi mai laşi pe foc 15-20 de minute. Asezonezi şi adaugi sare şi piper după gust.
Înainte de a servi, pune smântâna în vasul în care serveşti şi ţii supa. Pune 2-3 polonice de supă fierbinte în vasul respectiv şi amesteci bine, apoi torni toată supa şi amesteci şi serveşti imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.