Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura de vanilie si migdale cu bezea

Retete si gust

In fiecare an, pe 7 ianuarie, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care ii cinstim pe toti cei care poarta numele de Ioan, Ion si Ioana. Drept urmare, daca avem in familie rude sau apropiati ce poarta acest nume, se cuvine sa le facem u prajitura frumoasa si gustoasa. Pentru multi, va fi prima prajitura pe acest an, asa ca va trebui sa-l facem sa fie cat mai memorabila. De aceea, v-am facut aceasta prajitura.
migdale
Prajitura de vanilie si migdale cu bezea


Ingrediente: Pentru blat:
 125  grame unt moale
100 grame zahăr
4 gălbenuşuri
aprox. 150 grame făină 1
1 linguriţă praf de copt
3 linguri lapte
Pentru bezea:
4 albuşuri
1 linguriţă zeamă de lămâie

100 grame zahăr
50-100 grame migdale tocate în bucăţi mari
Pentru crema de vanilie:
4 gălbenuşuri
50 grame zahăr
400 ml lapte
1 linguriţă esenţă vanilie
1 linguriţă făină
Mod de preparare:

Pune hârtie de copt unsă cu unt pe o tavă întinsă. Porneşte cuptor la treapta medie şi lasă-l să se încălzească.
Pentru blat, bate untul cu zahărul cu un mixer până devine spumă. Adaugă şi încorporează în cremă câte un gălbenuş. Combină făina cu praful de copt şi adaugă câte puţină făină şi lapte, amestecând cu o lingură de lemn. Aluatul rezultat nu va arăta ca un aluat tipic de tort, dar nu-i problemă. Întinde compoziţia pe tava cu hârtia de copt cu o spatulă sau o lingură de lemn, nivelând bine.
Bate într-un castron albuşurile cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Când albuşurile s-au făcut o spumă moale, adaugă câte o lingură de zahăr, încorporeaz-o cu mixerul şi adaug-o pe următoarea. Bezeaua rezultată va fi una tare şi va trebui întinsă peste blat. Presară peste bezea jumătate din migdalele tocate şi dă totul la cuptor pentru 25-30 minute până bezeaua se rumeneşte. Când este gata, pune tava deoparte şi lasă blatul să se răcească.
Pentru crema de vanilie, pune laptele la fiert cu esenţa de vanilie. Bate gălbenuşurile cu zahărul şi adaugă jumătate din cantitatea de lapte fiert puţin câte puţin peste compoziţie amestecând în continuu. Astfel, aduci ouăle la temperatura laptelui fără să le găteşti. Varsă apoi compoziţia peste restul laptelui şi pune totul la foc mic. Adaugă faina şi amestecă bine timp de 3-5 minute, până crema se va îngroşa. Lasă crema să se răcească.
Taie blatul în două. Pe o jumătate, toarnă budinca de vanilie, restul de migdale şi pune deasupra cealaltă jumătate. Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!