Aceasta
reteta te duce pe culmi inalte, de placeri nebanuite. Este impregnata cu
un erotism atat subtil, incat nu stiu cine ii poate rezista. Gustul
este absolut sublim si nu exista cuvinte sa il definesc. Sa fie oare
chimionul? Sa fie scortisoara? Sau poate vinetele suculente, sa fie de vina? Habar n-am.
Si pentru a nu prelungi suspansul, am sa dau reteta.
Vinete umplute cu legume |
Ingrediente :
- 4 vinete;
- 4 rosii;
- 8 linguri ulei de masline;
- 2 cepe;
- 2 ardei grasi;
- 6 catei de usturoi;
- 1 mana de stafide brune;
- 2 linguri de pasta de tomate;
- 1/2 lingurita de scortisoara;
- 1 lingurita de chimion;
- 1 lingurita de zahar brun;
- sare si piper, dupa gust;
Mod de preparare :
- vinetele se spala bine, se taie jumatati, se scobeste o parte din miez si se presara sare peste pentru a iesi amareala;
- se taie ceapa pestisori si se curata si striveste usturoiul;
- se scoate pielita la rosii si se taie cuburi;
- ardeii se spala, se curata de seminte si se taie in patrate;
- miezul de vinete se taie cuburi;
- intr-o tigaie se incing 4 linguri de ulei de masline;
- se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la calit pana se inmoaie;
- se adauga ardeii grasi si miezul de vinete;
- se presara zaharul, scortisoara si chimionul si se amesteca bine;
- se adauga stafidele, rosiile si pasta de tomate si apa, daca mai este nevoie;
- se lasa 10 minute la gatit;
- intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade;
- vinetele se scurg de zeama lasata si se aseaza intr-o tava;
- se umplu cu legumele preparate anterior;
- se toarna 4 linguri de ulei de masline deasupra si se dau la cuptor pentru 35-45 de minute, pana se inmoaie vinetele;
- mancarea se poate servi calda sau rece;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.