Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Carnea de vită este alegerea ideală pentru o friptură suculentă, mai
ales când o serveşti alături de o garnitură de legume pregătite la cuptor.
Friptură de vită cu legume la cuptor |
Ingrediente:
1 kg pulpă de vită
5-6 linguri ulei
2 morcovi
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 ardei roşii
250 ml vin roşu sec
sare
piper
2 linguri seminţe de susan
5-6 linguri ulei
2 morcovi
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 ardei roşii
250 ml vin roşu sec
sare
piper
2 linguri seminţe de susan
Mod de preparare:
Tai pulpa de vită felii nu foarte groase. Încingi uleiul în tigaie şi
căleşti carnea pe ambele părţi până se rumeneşte puţin la suprafaţă.
Între timp, cureţi morcovii şi-i tai cubuleţe, iar de la ardei
îndepărtezi cotorul. Pui carnea în tavă, torni vinul, adaugi sare şi
piper, după gust şi o dai la cuptor, acoperită cu o foaie de copt. Toci
ceapa şi usturoiul verde şi ardeiul. Când furculiţa începe să intre cu
uşurinţă în carne, îndepărtezi foaia, adaugi legumele şi mai laşi încă
15-20 de minute. Înainte să serveşti, presari seminţe de susan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.