Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Savana

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Am incercat-o si este foarte buna. V-o recomand cu caldura. Este o prajitura fina si gustoasa.
Prajitura Savana

Prajitura Savana

Ingrediente:

Bezea mac :

6 albusuri
60 ml apa rece
8 lg zahar
8 lg faina
2 lg mac nemacinat
1/2 plic (5 g) praf de copt 

Foaie cacao :

1 ou
5 lg ulei
5 lg zahar
5 lg lapte
2 lg cacao
100 g ciocolata cu lapte, rasa
1/2 plic (5 g) praf de copt
210 g faina

Crema cappuccino :

6 galbenusuri
2 lg amidon alimentar
350 ml lapte
150 g zahar
300 g unt cu 80%
3 plicuri cappuccino

Mod de preparare :

Bezea mac
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa rece treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si semintele de mac. Coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Bezeaua rece o taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm. 

Foaie cacao
Intr-un castron punem toate ingredientele, iar la urma adaugam faina. Framantam putin cat sa obtinem un aluat usor de framantat, pe care il intindem cu sucitorul direct pe foaia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc aluatul. Coacem in tava 30×40 cm, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Blatul fierbinte il taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.

Crema cappuccino
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, laptele rece treptat, apoi punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. La sfarsit adaugam cele 3 pliculete de cappuccino. Crema obtinuta o impartim in 4. Cate o parte pentru fiecare foaie. 

Asamblare
Foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. taiem cu cu cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!