Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Am incercat-o si este foarte buna. V-o recomand cu caldura. Este o prajitura fina si gustoasa.
Prajitura Savana |
Ingrediente:
Bezea mac :
6 albusuri
60 ml apa rece
8 lg zahar
8 lg faina
2 lg mac nemacinat
1/2 plic (5 g) praf de copt
Foaie cacao :
1 ou
5 lg ulei
5 lg zahar
5 lg lapte
2 lg cacao
100 g ciocolata cu lapte, rasa
1/2 plic (5 g) praf de copt
210 g faina
Crema cappuccino :
6 galbenusuri
2 lg amidon alimentar
350 ml lapte
150 g zahar
300 g unt cu 80%
3 plicuri cappuccino
Mod de preparare :
Bezea mac :
Mixam spuma albusurile cu un praf de
sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa rece treptat,
iar la urma faina amestecata cu praful de copt si semintele de mac.
Coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul
preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Bezeaua rece o
taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.
Foaie cacao :
Intr-un castron punem toate
ingredientele, iar la urma adaugam faina. Framantam putin cat sa obtinem
un aluat usor de framantat, pe care il intindem cu sucitorul direct pe
foaia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc aluatul. Coacem in
tava 30×40 cm, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Blatul fierbinte
il taiem in 2. Obtinem 2 foi 20×30 cm.
Crema cappuccino :
Mixam galbenusurile cu zaharul,
adaugam amidonul alimentar, laptele rece treptat, apoi punem pe foc
mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim cu folie
alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam
cate 1 lg din crema racita. La sfarsit adaugam cele 3 pliculete de
cappuccino. Crema obtinuta o impartim in 4. Cate o parte pentru fiecare
foaie.
Asamblare :
Foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-foaie cacao-1/4 crema-bezea mac-1/4 crema-ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. taiem cu cu cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.