Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ficateii de pui din pacate nu sunt
foarte iubiti insa sunt foarte gustosi si reprezinta o sursa importanta
de fier. ficateii de pui la cuptor, in sos de rosii sunt foarte gustosi
si nu sunt atat de uscati sau innecaciosi ca cei prajiti la tigaie.
Ficatei de pui la cuptor, in sos de rosii |
1 kg ficat de pu
200 ml sos de rosii
3 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
2 crengute cimbru
sare, piper
patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam ficateii, ii punem intr-un
vas si adaugam peste ei lapte cat sa ii acopere. Ii lasam in lapte 30
minute. Operatiunea este optionala, puteti sari peste ea, eu prefer sa
fac astfel pentru ca le schimba gustul.
Scurgem ficateii si ii punem in
tava. Acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptorul
preincalzit, la 250 grade, pentru 15 minute.
Dupa cele 15 minute indepartam folia sau capacul, adaugam sosul de rosii, uleiul de masline si usturoiul taiat felii.
Adaugam 100 ml apa, sarea si piperul, amestecam si adaugam crengutele de cimbru.
Dam din nou la cuptor la 200 gr
circa 30 minute, pana cand ficateii sunt bine facuti.
Cand ficateii sunt
gata presaram patrunjel verde tocat marunt si ii servim cu mamaliguta
calda
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.