Cum vremea s-a racit brusc si aveam
in congelator cateva gheare de pui de casa m-am pus sa pregatesc
racituri ,ca tare pofta ne-a fost. Nu am obtinut o cantitate mare ,numai
cat sa ne astamparam pofta .
PIFTIE DIN GHIARE DE PUI |
12 bucati gheare pui
1 bucata os de la pieptul de pui si pielita
2 capatani usturoi
1 lingura piper
sare dupa gust
amestec de legume mexican
3 ficatei pui
Mod de preparare :1 bucata os de la pieptul de pui si pielita
2 capatani usturoi
1 lingura piper
sare dupa gust
amestec de legume mexican
3 ficatei pui
Ghearele de pui bine curatate si spalate le punem la fiert in 3 litri
apa rece. Adaugam 1 lingura rasa sare si lasam la fiert la foc mic
impreuna cu cele 2 capatani de usturoi curatate de primul rand de
invelis de foite si 1 lingura de piper . Se lasa la fiert pana scade
lichidul la jumate din cantitatea initiala . Daca mai e nevoie se adauga
sare dupa gust, dar nu prea multa caci riscati sa nu se inchege
racitura. Separat am fiert niste legume din amestecul mexican .
Separat am fiert si 3 ficatei de pui . Din racitura am scos ghearele de
pui si am strecurat lichidul.
In boluri de plastic am pus cateva linguri de legume fierte si cate o
bucata de ficat iar peste ele am pus un pic de zeama . Am lasat bolurile
la rece sa se inchege racitura dupa care am asezat deasupra cateva
gheare de pui si am completat cu restul de lichid ramas. Am pus din nou
bolurile la rece pana s-a inchegat racitura.Continutul bolului l-am rasturnat pe o farfurie si am servit cu zeama de lamaie .
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.