Pentru astazi, am ales sa postez o
reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata
zilelor de post, adauga-nd ceapa, sos de rosii si masline.
PASTE CU SOS DE ROSII SI CIUPERCI |
Ingrediente:
- 250 g paste fara oua
- 300 g ciuperci fierte, feliate
- jumatate de ceapa tocata marunt
- cateva masline
- 300 g sos de rosii
- 3 catei usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- o lingurita zahar
- sare
- piper
- busuioc
- cateva felii subtiri de ardei iute
Mod de preparare:
- Pune pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga.
- Intr-o tigaie incapatoare, incinge uleiul de masline si pune apoi ciupercile si ceapa.
- Caleste 2-3 minute, amestecand usor, apoi adauga usturoiul pisat si mai lasa cateva secunde.
- Toarna sosul de rosii, zaharul, sarea, ardeiul, busuiocul.
- Pune si maslinele, putina apa (50 ml) si lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 10 minute.
- Pastele fierte scurge-le de apa si adauga-le in tigaie.
- Omogenizeaza si mai lasa cateva secunde.
- Serveste cald!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.