Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat cu menta, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut!
PIEPT DE PUI MARINAT CU MENTA |
Ingrediente ;
1 piept de pui, cca 400-500 gr; fara piele
1 cub de unt
sare, piper negru, fulgi de chili, menta uscata sfaramata
1 cub de unt
sare, piper negru, fulgi de chili, menta uscata sfaramata
Marinata
2 cepe mari dulci
3 fire patrunjel
1 fir menta
1/4 lingurita boia
3 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei
3 fire patrunjel
1 fir menta
1/4 lingurita boia
3 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei
Salata
250 gr morcovi
250 gr naut fiert
cateva fire patrunjel si cateva frunze de menta
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/8 lingurita chimion macinat
sare
250 gr naut fiert
cateva fire patrunjel si cateva frunze de menta
2 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/8 lingurita chimion macinat
sare
Portii: 2
Mod de preparare :
- Se separa pieptul in cei doi lobi.
- Ceapa se pune in blender cu putina sare si se mixeaza pana devine pasta. Daca robotul nu reuseste sa mixeze cum trebuie adaugati 3-4 linguri de apa. Puneti piureul de ceapa intr-un tifon si stoarceti sucul din ea peste pui.
- Adaugati boiaua, uleiul, sucul de lamai si menta si patrunjelul tocate. Amestecati bine si dati la frigider intre 3-4 ore.
- Scoateti puiul din marinata. Pe masa de lucru rasniti piper negru, presarati putina sare, fulgi de chili dupa gust si menta uscata fin sfaramata. Tavaliti puiul prin aceste condimente sa fie peste tot acoperit. Lasati-l sa stea 30 minute la temperatura camerei.
- Incingeti cuptorul la 200C.
- Incingeti o tigaie la foc maxim timp de 5 minute. Dati focul la mediu si asezati puitul in tigaie. Puteti pune cate bucati intra in tigaie fara sa fie inghesuite.
- Prajiti puiul 2 minute pe fiecare parte.
- Mutati tigai in cuptor si lasati puiul sa se mai coaca inca 10-12 minute.
- Scoateti puiul intr-o farfurie si treceti peste el cu un cub de unt. Acoperiti cu foloie de aluminiu si lasati sa stea 5 minute.
- Pentru salata amestecati morcovul razuit si nautul. Presarati putina sare si gustati. Adaugati verdeturi tocate. Amestecati uleiul cu sucul de lamaie, ghimbirul si chimionul si turnati peste legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.