Îl pregătești în 5 minute, se face atât de simplu încât nu ai
nevoie de nicio cunoțtință culinară. Fraged,
aromat, cu o crustă crocantă, ușor afumată, delicioasă si garantat îți va iesi puiul ca de la rotisor.
PUI INTREG CROCANT |
Ingrediente:
- 1 pui întreg
- 8 căței de usturoi
- sare, boia și piper după gust
- 3 linguri de unt topit
- 1 lingură sos de soia
- 150 ml bere
Mod de preparare:
Pentru a-l avea cât mai aromat, sugerez să îl lași la frigider între 12 și 24 de ore
Poziționează grătarul cuptorului pe poziția cea mai de jos și preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Într-o tavă care nu lipește, pune puiul, cu pieptul în jos și cu aripile împăturite dedesubt. Dă la cuptor 25 de minute la temperatură medie spre maximă.
Scoate tava, întoarce puiul cu susul în jos. Toarnă cu ajutorul unei linguri, peste pui, din sosul format în tavă și cu extra unt, dacă simți că e nevoie. Dă la cuptor încă 15-25 minute, scăzând un pic temperatura cuptorului.
Scoate tava, toarnă deasupra o combinație de sos de soia și bere și dă la cuptor la temperatură maximă încă 10-20 de minute.
Când îl scoți de tot, lasă-l să se odihnească 20 minute înainte să îl tai. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.