Nimic nu e mai bun ca o ciorba romaneasca atunci cand afara e frig si
vremea e posomorata. Acestea te pun rapid pe picioare si te incalzesc
mai ceva ca orice alt preparat.
CIORBA DE VITA CU TARHON |
Ingrediente:
- Ingrediente pentru 6-8 portii:
- 1. 600 gr carne de vita pentru ciorba
- 2. 300 gr morcovi
- 3. 200 gr telina
- 4. 300 gr cartofi
- 5. 100 gr ardei gras
- 6. 160 gr conserva de rosii bucatele cu suc
- 7. o ceapa mica
- 8. o legatura de patrunjel
- 9. 3-4 linguri de tarhon tocat
- 10. 2 cubulete cu gust de vita
- 11. o lingurita de legume deshidratate
- 12. cimbru
- sare
Mod de preparare:
Se face ibtr-o oale de 3 litri.
Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama.
Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.
Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.
Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.