Aceste fursecuri sunt foarte potrivite pentru sarbatori.
Nu numai că sunt foarte gustoase, dar arată și bine. Rulate prin nucă, iar pentru umplutură se pune gem de capsuni.
FURSECURI CU NUCA SI GEM DE CAPSUNI (linzer) |
Ingrediente:
- 115 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță aromă valinie
- 1 ou
- 130 g făină
- 1/2 linguriță sare
- 80 g nuci măcinate
- gem de capsuni
Mod de preparare:
Untul se amestecă cu zahărul, aroma de
vanilie și plicul de zahăr vanilat și se bate cu mixerul până devine
pufos, 2-3 minute. Apoi se adaugă gălbenușul de la ou. Făina se amestecă
cu sarea și se încorporează cu aluatul din unt. Aluatul obținut este
unul moale. Acesta se acoperă cu folie de plastic și se bagă la frigider
pentru 30-60 minute.
Nucile se macină la robot.
După ce s-a scos din frigider, aluatul
se formează în cercuri de 2-3 cm. Jumate din ele, cu ajutorul unui degetar, se da o gaura in mijloc, pentru a face loc pentru umplutură. Cercurile se rulează prin albușul de ou
bătut ușor și apoi se răstogolesc prin nuci. Dupa aceasta operatiune, umpleți cu 1/2 linguriță de gem fursecurile și lipitilt la olalta. Se așează în tava
tapetată cu hârtie de copt și băgați tava în cuptorul
preîncălzit la 180 C. Lăsați fursecurile să se coacă pentru 12-15
minute.
Fursecurile se pot servi calde sau reci, cu un pahar de lapte cald.
Vă doresc poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.