Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TOCHITURA CU MAMALIGA

Retete si gust
Tochitura este o mâncare românească, preparată diferit în diverse zone ale ţării. Azi va prezentăm un
fel de mâncare nelipsit din meniurile .românesti.
MAMALIGA
TOCHITURA CU MAMALIGA

Ingrediente

  • 400 g carne de porc, mai grasă
  • 400 g carne de mânzat
  • 100 g ficat
  • 1-2 linguri ulei 
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2 lingurite pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
Pentru mămăliguţă
  • 300 g mălai
  • 50 g unt

    Mod De Preparare

    1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie felii şi se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei.
    2. Ficatul se spală, se taie cubuleţe şi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă puţin câte puţin vin îndoit cu apă şi se fiarbe înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea.
    3. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă, apoi se adaugă pasta de roşii şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar până când scade sosul. Se serveşte imediat cu mămăliguţă caldă, ardei iute şi salată de murături sau de varză murată.
    4. Pentru mămăliguţă, se pune la foc 1l de apă cu jumătate linguriţă de sare. Se presară un pumn de mălai, iar când apa clocoteşte bine, se toarnă tot mălaiul deodată. Se trece o dată cu făcăleţul prin mălai, se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se amestecă bine să nu rămână nici un cocoloş. Se adaugă untul şi se răstoarnă pe un fund din lemn.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!