Tochitura este o mâncare românească, preparată diferit în diverse zone
ale ţării. Azi va prezentăm un
fel de mâncare
nelipsit din meniurile .românesti.
TOCHITURA CU MAMALIGA |
Ingrediente
- 400 g carne de porc, mai grasă
- 400 g carne de mânzat
- 100 g ficat
- 1-2 linguri ulei
- 5-6 căţei de usturoi
- 2 lingurite pastă de tomate
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
Pentru mămăliguţă
- 300 g mălai
- 50 g unt
Mod De Preparare
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie felii şi se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei.
3. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă, apoi se adaugă pasta de roşii şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar până când scade sosul. Se serveşte imediat cu mămăliguţă caldă, ardei iute şi salată de murături sau de varză murată.
4. Pentru mămăliguţă, se pune la foc 1l de apă cu jumătate linguriţă de sare. Se presară un pumn de mălai, iar când apa clocoteşte bine, se toarnă tot mălaiul deodată. Se trece o dată cu făcăleţul prin mălai, se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se amestecă bine să nu rămână nici un cocoloş. Se adaugă untul şi se răstoarnă pe un fund din lemn.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.