Chifteluţe în foi de ceapă invelite in jambon, un aperitiv cum nu ai mai mâncat niciodată până acum. Reţetă de mai jos este una cu care veţi impresiona pe toată lumea. Bombe de ceapa umplute si coapte in jambon.
CHIFTELUTE IN FOI DE CEAPA INVELITA IN JAMBON |
Ingrediente
● Chiftele |
● 500 g carne tocata amestec |
● 2 oua |
● sare |
● piper |
● boia de ardei dulce |
● 5 catei usturoi |
● 1/2 legatura patrunjel |
● 2-3 linguri faina |
● 2 cartofi |
● 1 morcov |
● Crusta |
● 2-3 cepe(depinde de marime) |
●
7 felii de jambon Mod de preparare
Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat,
ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul
dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza bine, acoperim cu folie si dam la rece 30 min. Ceapa care o curatam, o spalam si o taiem in doua. Desprindem cu grija foita cu foita avand grija sa nu rupem cele 4 foite mai mari. Formam chiftele de dimensiunea cepei,aproximativ si cu foitele cepei imperechem cate 2 de marime egala. Fiecare ceapa o invelim cu cate o felie de jambon, sa fie bine stransa. Chiftele in foi de ceapa le asezam direct in tava cu hartie de copt tapetata sau in forme de briose. Dam tava la cuptorul incalzit cca 25-35 min la 180 grade C. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.