Se face in zece minute si este absolut delicioasa! Trebuie sa incerci aceasta reteta inedita de rulada cu frisca.
RULADA DE CRACIUN CU FRISCA (fara coacere) |
Ingrediente:
Pentru aluat
2 albusuri de ou
250g nuci tocate
2 linguri pesmet
5-6 linguri zahar pudra
2-3 linguri cacao
cateva picaturi de rom
vanilie
Ingrediente pentru umplutura
125g unt moale
2 linguri zahar pudra
250g nuci tocate
2 linguri pesmet
5-6 linguri zahar pudra
2-3 linguri cacao
cateva picaturi de rom
vanilie
Ingrediente pentru umplutura
125g unt moale
2 linguri zahar pudra
2 galbenusuri de ou
1 lingura nuca de cocos
vanilie
cirese
Glazura
100 ml lichid de crema indulcita
1 lingura nuca de cocos
vanilie
cirese
Glazura
100 ml lichid de crema indulcita
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care, intr-un recipient adecvat se bat usor albusurile cu o furculita cu zahar, rom si vanilie. Nu este nevoie sa le bateti prea mult, doar pana cand acestea sunt spuma. Se amesteca nuci, cacao si pesmet. Se pune peste albusurile de ou si se amesteca bine cu o lingura.
Intindeti amestecul de nuci pe hartie de copt sau pe o folie de plastic. Se formeaza un dreptunghi subtire, ajutandu-va de degetele ude de apa.
Pentru umplutura, intr-un bol inalt se bat galbenusurile cu zahar pana ajungeti la o crema mai groasa. Separat, bateti spuma cu untul. Amestecati usor galbenusurile de ou cu ulei, se „condimenteaza” cu vanilie si nuca de cocos si se amesteca bine. Daca sunteti ingrijorata de gustul galbenusurilor de ou crude, se pot rupe intr-o baie de apa si se echilibreaza cu zahar. Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt.
Intindeti crema de unt peste crusta de nuca si se freaca uniform. Aici si acolo se pun cirese sau altceva la alegerea dvs. Rulati totul pe hartie. Strangeti capetele si se depoziteaza in frigider pentru cel putin 3-4 ore.
Inainte de servire se scoate rola de hartie si garnisiti cu frisca. Sunt delicioase. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.