Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Perisoarele la cuptor se gatesc mai des in sud-vestul Iugoslaviei (Serbiei) dar se poate intalni, sporadic, si pe intinsul Romaniei, ba chiar si in peninsula Iberica (Spania), se gateste ceva asemanator.
Perisoare la cuptor |
- 1 kg carne tocata (preferabil mixta ,amestec de porc si vita)
- o ceasca de orez
- doua oua
- o legatura de marar
- un borcan mediu de pasta de tomate
- o ceapa mare
- un catel de usturoi,
- sare,
- piper
- o lingura de boia de ardei dulce
Separat incalziti apa intr-o cratita, pana in punctul de fierbere.
Formati perisoarele, dar de o marime mai mare decat cea normala. Sa spunem ca, un pic mai mare decat o mingie de pin-pong.
Lasati-le sa fiarba in apa cam 20-30 de minute.
Scoateti perisoarele, asezatile intr-o tava, si acoperiti-le cu apa in care au fiert, adaugand si pasta de tomate.
Potriviti de sare si piper, si dati-le la cuptor. timpul de coacere, este cam de o ora, dar in acest timp, trebuie sa mai intoarceti perisoarele de pe o parte, pe alta.
Temperatura de coacere - 180 grade.
Cand sosul este bine legat (cam o ora, asa cum am mai spus), scoateti de la cuptor, si presarati din abundenta, marar tocat.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.