Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

FRIPTURA DE PORC LA TAVA CU BERE SI INELE GLASATE

Retete si gust
Asezati pe farfurie, legume, boabe de mazare si inele de ceapa glasata, dar ea singura nu poate constitui o garnitura deosebita, gustoasa si aromata, in special langa o friptura de porc la tava. Asa ca, imbinatile pe toate.
PORC
FRIPTURA DE PORC LA TAVA CU BERE SI INELE GLASATE
Ingrediente:
- 1,2-1,5 kg carne de porc
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1-2 cepe
- 300-350 g mazăre
- 1 linguriţă miere
- 2 linguri oţet roşu
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingură ulei de măsline
-1 linguriţă boia dulce
- 1 vârf de cuţit boia iute
- 3-4 foi de dafin
- 500 ml bere blondă
- 2 linguri ketchup
- 3 linguriţe zahăr
- unt cât o nucă
- 1/2 ardei gras, roşu
- 1/2 legătură mărar
- sare, piper, cimbru

Mod de preparare:
Spălaţi şi feliaţi carnea, apoi aşezaţi-o într-o tavă mai înăltuţă. Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le bastonaşe, apoi aşezaţi-le lângă carne. Decoraţi cu câteva boabe de mazăre şi feliuţe de ardei roşu. Ungeţi carnea cu ketchup, turnaţi berea, uleiul (nu şi cel de măsline) şi o lingură de oţet, adăugaţi 2 linguriţe de zahăr, foile de dafin, pudraţi cu sare, piper, cimbru, adăugaţi 1/2 litru de apă şi daţi tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu, 1 oră şi 30 de minute. Din când în când verificaţi să nu se ardă, eventual micşoraţi focul şi completaţi zeama cu puţină bere sau apă. Mai stropiţi carnea cu sosul din tavă. Între timp curăţaţi cepele, tăiaţi-le rondele şi puneţi-le la glasat într-o tigaie antiaderenţă cu uleiul de măsline, mierea, oţetul roşu, boiaua iute şi dulce. Adăugaţi puţină apă şi lăsaţi pe foc mic până scade aproape de tot zeama şi inelele de ceapă se desfac frumos, devenind aurii. Puneţi mazărea la călit în unt, adăugaţi 50-60 ml apă, sare şi piper, zahărul rămas, mărarul tocat şi lăsaţi-o la foc mic 10-15 minute, până scade zeama. Amestecaţi din când în când cu o lingură de lemn. Verificaţi cât de moale este carnea, dacă mai trebuie lăsaţi-o la rumenit încă 10-15 minute. Scoateţi tava din cuptor. Aşezaţi pe farfurii felii de carne, legume din tavă, câte o lingură de boabe de mazăre, puţin sos de la carne şi ceapă, apoi inele de ceapă glasată. Decoraţi cu feliuţe şi fâşii de castraveţi acri, gogoşari, peperoni. Este o friptură picantă, gustoasă şi aspectuoasa.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!