Nu cred ca mai este vreun cititor fidel al blogului care sa nu stie cat de mult imi plac capsunele. Orice prajitura pe baza de capsuni este minunata. Cu atat mai mult un tort care iti poate intregi o masa festiva.
TORT CU FRISCA SI CAPSUNI |
200 gr faina
300 gr zahar
6 oua
1 praf de copt
6 linguri de ulei sau margarina topita
6 linguri apa
Pentru frisca:
500 ml frisca lichida dulce
1 zahar vanilat
Pentru sirop:
4 linguri de zahar
150 ml apa
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pâna se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecând usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cât se încorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia în forma si se coace 40 de minute sau pâna iese scobitoarea curata. Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.
Frisca: Se tine mixerul,bolul si frisca la rece în prealabil. Se mixeaza frisca pâna e tare.
Sirop: Se amesteca zaharul cu apa pâna e topit zaharul.
Se însiropeaza feliile si se aplica frisca si capsuni pe fiecare strat. Capsunile pot fi taiete în sferturi si se pot lasa si câteva cu frunza pentru deasupra. Nu trebuie decorat în nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.