Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Sufleu de dovlecei cu branza de vaci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este o reteta, folosindu-se  dovleceii ca ingredient principal,  o leguma cu multe proprietati, consumata in stare proaspata, sufleul cu dovlecei, poate fi consumat fara probleme de persoanele cu afectiuni gastrice.
Sufleu de dovlecei cu branza de vaci

Sufleu de dovlecei cu branza de vaci

Ingrediente:

2-3 dovlecei tineri
4 oua
3 linguri de unt
2 linguri de faina
250 ml lapte
200 g branza vaci
100 g parmezan ras
pesmet + unt, la uns forme la cuptor
3-4 linguri zeama de lamaie 
sare

Mod de preparare:

Dovleceii, se vor curata de coaja, apoi taiati in felii subtiri si oparindu-se cu apa clocotita si sare, cca 2-3 minute.
Odata opariti, dovleceii se vor lasa la scurs intr-o strecuratoare, pana la folosire.
Separat, se va face un sos alb din: untul pus la topit si incalzit, peste care se va adauga faina  amestecandu-se energic, fara a se rumeni, stinsa cu laptele caldut, amestecandu-se energic pana la desfacerea completa a fainii, lasat sa fiarba la foc domol, pana se va ingrosa, desfacandu-se de pe peretii cratitei.
Cand compozitia s-a racit putin - sa fie calduta -, se va adauga branza de vaci putin indulcita in sare, urmand galbenusurile adaugate pe rand  amestecat totul cu un tel.
Compozitia se va asezona cu sare - daca va mai fi cazul -, cateva linguri zeama de lamaie,  iar la sfarsit se vor incorpora lingura cu lingura, albusurile batute spuma tare.
Intr-o singura forma termorezistenta rotunda, tapetata cu unt si pesmet, se vor aseza dovleceii scursi, apoi compozitia obtinuta si parmezanul ras deasupra.
Forma termorezistenta se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 25-30 minute - pana va creste frumos, fara a se deschide cuptorul, deoarece sufleul se poate lasa.
Sufleul de dovlecei se va servi imediat - deoarece odata racit, acesta se va lasa - direct din forma.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!