Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Este o reteta, folosindu-se dovleceii ca ingredient
principal, o leguma cu multe proprietati, consumata in stare
proaspata, sufleul cu dovlecei, poate fi
consumat fara probleme de persoanele cu afectiuni gastrice.
Sufleu de dovlecei cu branza de vaci |
Ingrediente:
2-3 dovlecei tineri
4 oua
3 linguri de unt
2 linguri de faina
250 ml lapte
200 g branza vaci
100 g parmezan ras
pesmet + unt, la uns forme la cuptor
3-4 linguri zeama de lamaie
sare
Mod de preparare:
Dovleceii, se vor curata de coaja, apoi taiati in felii subtiri si oparindu-se cu apa clocotita si sare, cca 2-3 minute.
Odata opariti, dovleceii se vor lasa la scurs intr-o strecuratoare, pana la folosire.
Separat, se va face un sos alb din: untul pus la topit si incalzit, peste care se va adauga faina amestecandu-se energic, fara a se rumeni, stinsa cu laptele caldut,
amestecandu-se energic pana la desfacerea completa a fainii, lasat
sa fiarba la foc domol, pana se va ingrosa, desfacandu-se de pe peretii
cratitei.
Cand compozitia s-a racit putin - sa fie calduta -, se va adauga branza de vaci putin indulcita in sare, urmand galbenusurile adaugate pe rand amestecat totul cu un tel.
Compozitia se va asezona cu sare - daca va mai fi cazul -, cateva linguri zeama de lamaie, iar la sfarsit se vor incorpora lingura cu lingura, albusurile batute spuma tare.
Intr-o singura forma termorezistenta rotunda, tapetata cu unt si pesmet, se vor aseza dovleceii scursi, apoi compozitia obtinuta si parmezanul ras deasupra.
Forma termorezistenta se va da in
cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 25-30 minute - pana va
creste frumos, fara a se deschide cuptorul, deoarece sufleul se poate
lasa.
Sufleul de dovlecei se va servi imediat - deoarece odata racit, acesta se va lasa - direct din forma.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.